Alp Tuz | Zeytin Tuzu


ÜRÜNLERİMİZ

Zeytin Tuzu

Zeytinler tam siyah rengini almış olmalıdır. İçlerindeki yaralı, çürük rengi açık daneler ve yabancı maddeler ayrıldıktan sonra zeytinler yıkanır.


Daha sonra da zeytinler selelere bir kat tuz, bir kat zeytin olacak şekilde doldurulur.


Üzerine kanaviçe bezi örtülüp kenarları sepete dikilerek tutturulur. Zeytin ağırlığının % 15-20 si kadar iri tuz kullanılır. Seleler gün aşırı sağ-sol, alt-üst çevrilerek danenin her tarafının tuz ile teması sağlanır. Zeytinler yaklaşık bir ay içinde tatlanır. Daha sonra elenerek tuzdan ayrılır. Yıkama yapılmaz. Zeytinyağı-sirke karışımı sıvıya batırılarak muhafaza edilir.


Ambalaj : 3 kg naylon torba - 25 kg ve 50 kg’lık sentetik çuval şeklindedir.